Valokuvankäsittely – Aloittelijat

Kuvaa aina RAW-tilassa.

Tämä vinkki liittyy teknisesti valokuvaamiseen eikä editointiin, mutta se on niin tärkeä, että tunsin pakkoa lisätä se.

Vaikka JPEG-muoto sopii erinomaisesti nopeisiin valokuviin, jos haluat käsitellä vakavasti kuvia, RAW on oikea tapa edetä. Se tarjoaa sinulle huomattavasti enemmän monipuolisuutta; voit muuttaa valotusta, valkotasapainoa, värejä ja paljon muuta RAW-tiedoston avulla. Toisaalta JPEG-tiedostot mahdollistavat rajoitetut muutokset (ja jos muokkaat JPEG-tiedostoa liikaa, saat ei-toivottuja artefakteja, kuten raitoja).

Yksi RAW:n haittapuoli on, että sitä on vaikea näyttää. Sinun on käytettävä RAW-editoria RAW-kuvan muuntamiseen JPEG-muotoon ennen kuin lähetät sen ystäville, julkaiset sen sosiaalisessa mediassa tai laitat sen verkkosivustollesi. Onneksi Adobe Camera Raw- ja Lightroom-työkalut on tarkoitettu erityisesti RAW-muokkaukseen, mikä tekee muuntamisesta helppoa.

Muuten, voit muuttaa tiedostomuotoa kamerasi valikosta – jos sinulla on ongelmia, katso käsikirjaa. RAW-tiedostot ovat saatavilla melkein kaikissa kameroissa (mukaan lukien matkapuhelimet!).

Aloita säätämällä valotustasi.

Kun avaat RAW-tiedoston muokkaussovelluksessasi, voit ajatella:

Mitä minun pitäisi tehdä ensin?

Ja vaikka saatatkin mennä miljooniin muihin suuntiin, suosittelen vahvasti, että aloitat valotuksestasi, joka on valokuvasi kirkkaus kokonaisuudessaan.

Valitsemassasi jälkikäsittelysovelluksessa sinun pitäisi nähdä valotuksen perusliukusäädin:

Histogrammi kuvaa kuvasi sävyjakaumaa. Keskisävyjä edustavat huiput histogrammin keskellä, kun taas vasemmalla ja oikealla olevat huiput edustavat varjoja ja valokohtia. Histogrammin kumpaakin puolta vasten painavat huiput viittaavat leikattuihin yksityiskohtiin, jotka sinun pitäisi estää (jos huomaat nämä leikatut alueet, sinun kannattaa muuttaa valotusta).

Valitse sopiva valkotasapaino.

Kun olet korjannut valotuksen, seuraava peruskuvan muokkausvaihe, jota suosittelen, on valkotasapaino kompensoimaan kuviesi epämiellyttävät värisävyt.

Kamerasi on käyttänyt valkotasapainoa tässä vaiheessa, mutta sitä on melkein aina säädettävä. Valokuviesi valkoiset näyttävät täsmällisiltä, ​​kuten ne näyttävät tosielämässä täydellisen valkotasapainon ansiosta (tosin voit aina muokata tätä myöhemmin taiteellisista syistä).

Lisää kontrastia (yleensä)

Kontrasti viittaa valokuvan tummien ja valojen väliseen eroon, jossa voimakas kontrasti johtuu voimakkaasta pimeydestä ja voimakkaasta valosta ja matala kontrasti pehmeämmistä tummista ja pehmeämmistä valoista.

Auttaisi kuitenkin, jos et koskaan menisi liian pitkälle kontrastin kanssa; muuten saat räikeän painajaisen kaltaisen kuvan.

Voit halutessasi laskea Kontrasti-liukusäädintä, jos haluat pehmeämmän, eteerisemmän tehosteen. Valokuvaajat käyttävät tavallisesti matalakontrastista tyyliä korostamaan tunnelmaa kuvattaessa sumuisella säällä.

Toinen merkittävä etu näiden ammattivalokuvaajien työllistämisessä on, että heidän kuluttajilleen luvataan palvelua. Yksilöt voivat luottaa näihin palveluihin ja hyödyntää niitä niiden seurauksena. Lisäksi heillä on vuosien kokemus tältä alalta ja he osaavat tehdä parhaansa, vangita hetkiä ja tehdä niistä unohtumattomia. Tämän seurauksena ammattivalokuvaajien palkkaaminen on sen arvoista, varsinkin kun otetaan huomioon heidän tarjoamansa edut ja palvelut.