Valokuvaustekniikat

Valokuvaustekniikoiden parantaminen

Epäilemättä tehokkain tapa tulla päteväksi valokuvaajaksi on harjoitella. Mutta harjoittelu yksin ei vie sinua sinne; tarvitset vankan tietoperustan, joka auttaa sinua saavuttamaan huippuosaamisen.

Tietopohja, joka rakentuu valokuvauksen perusteisiin.

Kun olet oppinut sen, voit laajentaa valokuvaustaitojasi katsomalla ihmisiä eri elämänaloilla ja oppimalla heiltä. Älä rajoita itseäsi yhteen erikoisuuteen; ole kekseliäs!

Tarkennustekniikat valokuvaajille

Keskity valokuvasi oikeaan aiheeseen: Varmista, että keskipisteesi on kuvasi keskipiste ja ettei mikään häiritse katsojiasi. Halusitpa sitten hämärtää etualan ja keskittyä taustaan ​​tai päinvastoin, varmista, että tiedät mitä olet tekemässä etukäteen.

Aseta oikea tarkennustila: Nykyään useimmissa kameroissa on yhden laukauksen ja servo-automaattitarkennus. Liian tekniseksi menemättä yhden kuvan automaattitarkennus on paras paikallaan pysyville kohteille, kuten muotokuville ja maisemille, kun taas servo-AF on paras liikkuviin tilanteisiin, kuten urheiluun ja luontokuvaukseen.

Varmista, että suljinaikasi on riittävän nopea: Kun kuvaat kädessä, varmista, että suljinaikasi on riittävän nopea pysäyttämään kohteen ja poistamaan kameran tärinän. Liikkeen epäterävyyttä lisätään koko valokuvaan, jos valotusaika on liian lyhyt. Jos se oli tarkoituksesi, tämä voi olla siisti vaikutus!

Käytä automaattitarkennusta: Kameratekniikka on kehittynyt merkittävästi vuosien varrella, ja automaattitarkennusjärjestelmistä on tullut melko tarkkoja ja nopeita. Sinun tulisi vaihtaa manuaalisesta tarkennuksesta, jos et ole jo tehnyt niin. Opi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää kamerasi automaattitarkennusjärjestelmästä.

Aseta yksittäinen tarkennuspiste käyttämällä yhden pisteen automaattitarkennusta hallitaksesi täysin, mihin kamera tarkentaa. Jopa nyt, kun minulla on mahdollisuus kuvata Canon R6:n erinomaisella kasvojen ja silmien tunnistimella, käytän tätä toimintoa edelleen 90 % kuvistani.

Tarkkaile liikkuvia objekteja: Sinulla on paremmat mahdollisuudet saada terävä valokuva, jos seuraat liikkuvaa kohdetta ja pidät aiheen keskipisteenä. Olet liian riippuvainen automaattitarkennusmekanismisi nopeudesta, jos pidät kameran liikkumattomana ja odotat, että kohde tulee tarkennuspisteeseen. Useimmat eivät toimi näin nopeasti, vaikka ne olisivat kuinka upeita. Tätä valokuvausmenetelmää on vaikea oppia, mutta kun opit, huomaat valokuvissasi merkittävän parannuksen.

Hienosäädä tarkennusta: Kun tarkennus on säädetty, lähennä näyttöä ja tarkista tarkkuus. Voit lähteä, jos tarkennus on täydellinen. Jos se on kuitenkin hieman pois päältä, tee vaatimattomia manuaalisia säätöjä suunnan korjaamiseksi. Voit tehdä nämä pienet manuaaliset säädöt automaattitarkennukseen laadukkaiden objektiivien tarkennusrenkaan avulla. Pienellä katselunäytöllä se saattaa näyttää täydellisesti tarkennetulta, mutta kun siirrät kuvan tietokoneellesi, vikoja tulee näkyviin.

Manuaalinen tarkennus hämärässä: Valitettavasti tekniikka ei ole täydellinen, ja automaattitarkennuslaitteet tarvitsevat tarpeeksi valoa tarkentaakseen tehokkaasti, ellei sinulla ole ammattitason kameraa. On erittäin tärkeää palata vanhan koulun lähestymistapoihin ja naulaa käsin näitä synkkiä kuvia. Sinun pitäisi pystyä luomaan teräviä maisemia yllä kuvatulla hienosäätömenetelmällä.

Kuinka lisätä syvyyttä valokuvaan

Avaa aukko: Mitä leveämpi aukko, sitä matalampi on syväterävyys. Toisin sanoen mitä pienempi F stop -arvo, sitä syvempi kuvasi on.

Zoomaa sisään: Kun zoomaa, saat saman syvyysvaikutelman kuin aukkoa avaamalla. Syvyysterävyys kasvaa kapeammaksi, kun objektiivi zoomataan kauemmas. Jos sinulla ei ole zoom-objektiivia, voit saavuttaa samanlaisen vaikutuksen siirtämällä kameraa fyysisesti lähemmäs kohdettasi.

Esittele etualalla: siirryt pois kohteesta ja esittelet etualan, voit antaa kuvallesi uuden ulottuvuuden. Tämä lähestymistapa toimii erityisen hyvin teleobjektiivin kanssa, koska voit mennä lähemmäksi kohdettasi ja antaa valokuvallesi syvyyttä.

Ole luova: Käytä luonnollisia esineitä, kuten puuta tai oksaa, lisätäksesi valokuvaasi. Tehokkaasti käytettynä se ei vain anna aiheeseen syvyyttä, vaan myös korostaa sitä.