tips to become a better photographer 750x310 - 7 tapaa parantaa valokuvaustaitojasi välittömästi

Kuva on enemmän kuin tuhat sanaa, ja upealla valokuvalla on voima sanoa miljoona sanaa.

Parhaatkin muistot haalistuvat ajan myötä. Toisaalta valokuva voi kestää koko elämän. Tästä syystä päädyimme valokuvaamiseen alun perin: jotta saisimme jatkuvan muistutuksen kokemuksistamme ja suosikkihetkistämme.

Siitä tuli intohimo, ja kasvavan portfolion myötä voin mielelläni näyttää sen, voin rehellisesti sanoa, että olisin hukassa ilman sitä. Kesti kuitenkin enemmän kuin muutaman kuvan ollakseni tyytyväinen työhöni, ja otin aikaa tutkia kameraani ja kokeilla sitä nähdäkseni, mikä toimii parhaiten. Ja tämän seurauksena olen koonnut lopullisen valokuvausneuvojani.

Valokuvaustekniikoiden parantaminen

Epäilemättä tehokkain tapa tulla päteväksi valokuvaajaksi on harjoitella. Mutta harjoittelu yksin ei vie sinua sinne; tarvitset vankan tietoperustan, joka auttaa sinua saavuttamaan huippuosaamisen.

Tietopohja, joka rakentuu valokuvauksen perusteisiin.

Kun olet oppinut sen, voit laajentaa valokuvaustaitojasi katsomalla ihmisiä eri elämänaloilla ja oppimalla heiltä. Älä rajoita itseäsi yhteen erikoisuuteen; ole kekseliäs!

1. Valitse ainutlaatuinen valokuvasommitelma

Valokuvauksen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisen vuosikymmenen aikana. Ja koska kameratekniikka tekee asioista käytännössä vaivatonta, sinun on keksittävä toinen strategia erottuaksesi joukosta.

Kuvan täydellinen kulma voi välittää paljon tietoa, ja valokuva voidaan tehdä tai rikkoa pienimmälläkin erolla.

2. Master valokuvauksen keskittyminen

Mikään ei ole turhauttavampaa kuin täydellisen kuvan ottaminen vain, kun huomaat, että tarkennus on mennyt ohi. Tarkennuksen puuttuminen tai tarkentaminen väärään kohteeseen voi pilata valokuvasi.

Kauniin kuvan pitäisi kertoa tarinaa, etkä voi odottaa muiden seuraavan, jos sinulla ei ole erinomaista tarkennusta. Silmiinpistävä valokuva kiinnittää huomion tiettyyn kiinnostavaan kohtaan joukossa.

3. Sisällytä syvyyttä kuvaasi

Syvyyden lisääminen valokuvaan antaa siitä persoonallisuutta. Se saa sinut tuntemaan, että olet siellä valokuvaajan kanssa ja elät hetkeä. Ihan kuin olisit se kameran edessä.

Syvyys tuottaa kerrosten tunteen, mikä antaa vaikutelman kolmiulotteisesta kuvasta. Tämä luo mittakaavan ja etäisyyden tunteen ja sijoittaa valokuvan kontekstiin. Vaihtoehtoisesti voit vaihtaa näkökulmaa kokonaan.

4. Tutustu kameraasi

Oletko koskaan käyttänyt aikaa lukeaksesi täydellisen ohjekirjan, joka tulee upouuden lelun mukana?

Ei? En, enkä aio neuvoa sinua aloittamaan heti.

Suosittelen, että käytät kameraasi läheltä ja henkilökohtaisesti. Tutustu järjestelmän puoleen sekä siihen, mitä kukin painike tekee ja miksi. Tutustu asetuksiin ja vaikutuksiin, joita kunkin muutoksen valokuvissasi on.

5. Käytä valoa hyödyksesi

Valaistus on vaikea aihe, koska se voi tehdä tai rikkoa valokuvan. Huono valaistus voi pilata valokuvasi täysin, vaikka olisit parhaalla paikalla ja kaikki on asetettu tarkasti.

Kaikki tiivistyy sommittelun hienompiin kohtiin ja oikean valaistuksen käyttöön saadakseen kuvan eloon. Oikein käytettynä valaistus voi herättää kaipauksen ja ihmetyksen tunteen luomalla tunnelmaa ja korostamalla aihetta.

Sillä voi kuitenkin olla kielteisiä seurauksia, jos valaistus ei toimi yhdessä. Kohteeseen heittäytyneet varjot, räjähtänyt taivas tai erittäin alivalottunut kuva ovat kaikki vaikeita korjata.

6. Hanki kolmijalan taidot

Jalusta, usko minua, voi parantaa valokuvauskykyäsi tavoilla, joita et koskaan kuvitellut. Oletko koskaan yrittänyt pitää 2–3 kg painavaa esinettä täysin vakaana 20 sekunnin ajan?

Jalustan avulla voit säilyttää täydellisen vakaan kuvattaessa pitkiä valotuksia, mikä eliminoi tärinän. Tämä vakaus tukee myös toimintakuvien terävyyttä ja elokuvan laatua.

Kolmijalka voi nyt näyttää olevan taakka. Ylimääräinen paino ei ole ihanteellinen, ja asennus voi kestää kauan, mutta se voi joskus olla jumalan lahja. Voit lopettaa koko tilanteen huomioimisen ja todella miettiä, mitä haluat saavuttaa, kun asennat oikein.

7. Opi muokkaamaan valokuvia niiden ottamisen jälkeen.

Otetaan askel taaksepäin hetkeksi. Muistatko kuinka käskin sinua sammuttamaan automaattitilan? Tilanne on sama. Vaikka tekniikka on edennyt siihen pisteeseen, että uuden sukupolven kamerat voivat tarjota upean kuvan suoraan anturista, jotain silti puuttuu.

Kuva herää henkiin inhimillisten kosketusten, intohimon, idean ja tunnelman ansiosta. Tämä on jotain, jota kamera ei koskaan pysty saavuttamaan.

Mitä tulee asiaan, kamera ei koskaan katso asioita samalla tavalla kuin me. Manuaalinen editointi vaaditaan, jotta valokuvasta tulee aidosti inspiroiva ja todenmukainen. Auttaisi, jos myös ampuisit sisään

7 tapaa parantaa valokuvaustaitojasi välittömästi