020619020437 750x310 - Mitä arkkitehtuurivalokuvaus palvelee?

Johdannossa määrittelin, mitä arkkitehtoninen valokuvaus on. Arkkitehtuurivalokuvauksella pyritään vangitsemaan rakennus kuviksi, joka on rakenteesta yleensä rakennusvaiheessa otettu pysyvä valokuvatallenne.

 • Mitä arkkitehtuuri tarkalleen ottaen on?

Arkkitehtuurin harjoitteluun kuuluu rakenteiden suunnittelu ja rakentaminen.

Arkkitehtuurivalokuvaus on siis käytäntöä valokuvata rakenteiden rakentamista ja suunnittelua.

 • Mitä eroa on arkkitehtuurin ja arkkitehtonisen valokuvauksen välillä?

Se on sama asia uudella tavalla sanottuna. Tässä esseessä käytän ilmaisua arkkitehtoninen valokuvaus, mutta jos haluat toisen nimen, sekin on OK.

 • Rakennusvalokuvaus vs. arkkitehtuurivalokuvaus

Minulle tämän seuraavan askeleen ottamaan valmiin rakennuksen dokumentointi on arkkitehtuurivalokuvausta, kun taas rakennusvalokuvauksessa rakennusprosessin, tehtaan, materiaalien, laitteiden ja rakennustyöläisten kuvaaminen.

 • Miten kuvaat arkkitehtuuria?

On tärkeää muistaa tehdä muistiinpanoja arkkitehtuurista, rakenteesta, yksityiskohdista, väreistä ja tekstuureista. Ja seurata kaikkea.

Kaikki tämä on tallennettava huolellisesti.

Tämä on siis arkkitehtonisen valokuvauksen salaisuus: rakennuksen kuvaaminen tarkasti.

 • Mitkä ominaisuudet erottavat hyvän arkkitehtonisen valokuvan?

Sopley Mill Hampshiressa on kunnostettu ja on nyt saatavilla häitä varten. Rick McEvoy kuvasi Etchingham Morris Architecture Ltd:tä Ringwoodista.
Erinomainen arkkitehtoninen valokuva kuvaa rakennetta realistisesti ja houkuttelevasti. Hyvä arkkitehtuurivalokuva vangitsee järjestelmän parhaimmillaan.

Se korostaa myös arkkitehtuuria ja tärkeimpiä näkökohtia, ominaisuuksia, vivahteita ja vivahteita.

 • Mikä on arkkitehtivalokuvaajien keskipalkka?

Se on kiistanalainen, ja se on kauhea vastaus. Arkkitehtoninen valokuvaus voi ansaita elantosi, ja mitä enemmän sinulla on kokemusta ja mitä parempia kuvasi ovat, sitä enemmän voit ladata.

Aloittelijat eivät pysty veloittamaan niin paljon kuin voisi luulla.

Arkkitehtuurivalokuvaus korostaa rakennuksen sielua, mittakaavaa, yksityiskohtia ja arkkitehtuuria!

Yleensä veloitan puolen päivän tai koko päivän hinnoittelun, joka sisältää käsittelyajan tarkasta kokonaishinnasta.

 • Mikä kamera sopii parhaiten arkkitehtuurikuvaukseen?

Suosittelisin laadukasta, täyden kennon DSLR:ää. Kuvaan Canon 6D:llä, täysikokoisella kameralla, jonka resoluutio on 20 MP.

Canon 6D Mk1 on oikea. Eikö se tuskin ole huippuluokkaa? Mutta tässä on pointtia. Canon 6D on edelleen loistava kamera.

Tarjolla on kuitenkin paljon enemmän erinomaisia ​​kameroita ja kameratyyppejä.

Kuvasin äskettäin valmistuneen rakennusprojektin Olympus EM1 Mk 2 micro neljän kolmasosan kameralla ja se toimi täydellisesti.

Joten osta/käytä parasta kameraa, johon sinulla on varaa, mutta älä anna sen estää sinua kokeilemasta arkkitehtonista valokuvausta – upeita kuvia voidaan ottaa tavallisella kameralla. Huonoja kuvia voi ottaa loistavalla kameralla.

Tarvitset laajakulmaobjektiivin – Canon 6D:ssä käytän Canonin 17–40 mm objektiivia ja EM1:ssä Olympus 7–14 mm objektiivia, joka on upea laajakulmaobjektiivi.

 • Miten kuvaat sisustusarkkitehtuuria?

Sopley Mill Hampshiressa on kunnostettu ja on nyt saatavilla häitä varten. Rick McEvoy kuvasi Etchingham Morris Architecture Ltd:tä Ringwoodista.

Kamerani oli kiinnitetty tukevasti jalustaan. En käytä etäjulkaisua; Sen sijaan käytän Canon 6D:n itselaukaisinta, mikä tarkoittaa 10 sekunnin viivettä laukaisimen kevyen painamisen ja terävien valokuvien sulkimen avaamisen välillä.

 • Kuinka valokuvaat tuotteita?

Puhun tässä rakennusmateriaaleista. Toinen erikoisaloistani on rakennustuotevalokuvaus, ja olen kuvannut kohteita joillekin maailman tunnetuimmista rakennusalan yrityksistä, mukaan lukien Rockwool, Catnic ja Dulux!

 • Mitä muokkaustekniikoita käytät arkkitehtonisessa valokuvauksessa?

Jälleen tarkasti. SAAN TEKNISET ASIAT VALMISTEEN ennen kuin ajattelen mitään outoa ja luovaa. Tässä on useita yksityiskohtia, joiden on oltava tarkkoja.

 1. Alkuvaihe värien saattamiseksi oikeaan on valkotasapaino.
 2. Värit, Vaakasuuntaiset, Pystikaalit
 3. Mittakaava, Orientaatio, Realismi
 4. Arkkitehtuurivalokuvaus on enimmäkseen teknistä työtä.
 • Mikä on paras sisävalokuvausobjektiivi?

Kuvaan Canonin 17-40mm objektiivilla. Tämä on suunnilleen oikea leveys, mikä tahansa leveämpi, ja saatat korostaa sisätilan kokoa ja mittoja. Kuvissasi tulee kuvata sisätila asianmukaisesti.

Toki 17 mm saa huoneen näyttämään suuremmalta kuin se on, mutta ei väärässä tai keinotekoisessa mielessä. En pystyisi sisällyttämään koko sisätilaa sommitteluun, jos käyttäisin vain 50 mm:n objektiivia, mikä on laajalti tunnustettu koko alalla.

 • Kuinka paljon aloittelevan valokuvaajan tulisi veloittaa?

Se on vaikea asia. En koskaan suosittele työskentelemään ilmaiseksi, mutta jokaisen on aloitettava jostain. Ei ole mitään väärää lähestyä jotakuta ja tarjota hänelle

Mitä arkkitehtuurivalokuvaus palvelee?